Szkolenie HACCP przeznaczone jest dla wszystkich osób, które mają na co dzień kontakt z żywnością, jej składnikami i półproduktami. Dotyczy ono osób, które zajmują się dostawami surowców, rozbiorem zwierząt, sprzedaż wyrobów surowych i półgotowych, produkcją i przetwarzaniem żywności jak również jej sprzedażą. Szkolenie HACCP przechodzą także pracownicy restauracji, kawiarni, barów i wszystkich miejsc, w których żywność jest przygotowywana lub przetwarzana. Wszelakie informacje o szkoleniach HACCP znajdują się na stronie internetowej Szkolenie HACCP. Szkolenia pozwalają na zapoznanie uczestników z szeregiem zagrożeń, jakie są związane z niewłaściwą obróbką, transportem czy przechowywaniem żywności. Mogą one doprowadzić do skażenia żywności przez drobnoustroje, bakterie, owady i zwierzęta. To z kolei spowoduje zatrucia pokarmowe, które mogą mieć tragiczne skutki. Szkolenia pozwalają unikać niebezpieczeństw, tak groźnych dla ludzi.

Energia ze słońca
Na świecie widać coraz mocniejszy trend dbania o środowisko i klimat. Dzieję się tak przez coraz to groźniejsze wiadomości o ocieplaniu się klimatu. W Polsce widać podobne zachowanie. Właśnie z tego powodu odnawialne źródła energii w Polsce stają się coraz bardziej popularne. Jak czerpać energię...