Jeśli nie lubisz smaku tradycyjnego błonnika, warto wspomóc się preparatami smakowymi. Jednym z nich jest błonnik kakaowy. Jest zdecydowanie smaczniejszy niż tradycyjny biały proszek bez smaku. Jest świetnym dodatkiem do produktów mlecznych, koktajli, lodów, shake"ów. Można z powodzeniem zastąpić nim kakao podczas pieczenia domowych wypieków. Błonnik taki po spożyciu pęcznieje w żołądku i daje uczucie sytości, a co za tym idzie, spożywa się mniej pokarmów. Jest świetnym czyścicielem toksyn z organizmu. Wyłapuje to, czego układ pokarmowy nie może usunąć i niczym miotła wydala z organizmu. Jeśli masz problemy z zaparciami to błonnik kakaowy świetnie sobie z nimi poradzi. Zwiększa bowiem perystaltykę i przyspiesza wydalanie masy pokarmowej. Pomaga w walce z wysokim cholesterolem, poprawia mikroflorę jelitową. Błonnika takiego nie wolno spożywać na sucho. Koniecznie trzeba rozpuścić w płynie. Może to być równie dobrze woda. Ze względu na indywidualne predyspozycje organizmu, stosowanie najlepiej zacząć od jednej łyżeczki, stopniowo zwiększając dawkę.

Najlepsza poradnia w dobrej cenie! Sprawdź!
Nie wiesz gdzie przyjść po pomoc w przypadku walki z depresją? Odwiedź koniecznie naszą klinikę, gdzie czeka na ciebie nasz psycholog. Warszawa śródmieście to jedno z miejsc gdzie działamy i chętnie pomożemy ci pozbyć się twoich problemów. Nasz doświadczony psycholog doskonale zna się na swoim fachu, d...